Savunmada yeni ihracat rekoru

Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatında Yeni Rekor!

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Haluk Görgün, Nisan ayında, savunma ve havacılık sanayiinin yüzde 54 artışla 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu. Görgün, bu başarıyı “Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatında Yeni Zirve” başlığı altında açıkladı.

2025 yılı Nisan ayında, savunma ve havacılık sektörü yüzde 54 artışla 539 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk dört ayında ise ihracat yüzde 67 artarak 2 milyar 238 milyon dolara ulaştı. Son 12 aylık dönemde ise toplamda yüzde 42’lik bir artışla 7 milyar 635 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamlar, stratejik adımlarla desteklenen ve kararlılıkla yürütülen bir yükselişin sonucudur.

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak, yüksek teknolojiye dayalı, katma değeri yüksek ürünlerle ihracatın sürdürülebilirliğini sağlamak için çaba harcamaktayız. Hem büyük ölçekli firmaların hem de KOBİ’lerin katkılarıyla bu başarı zincirini daha da güçlendireceğiz. Böylece milli teknolojilerin güçlenmesine katkı sağlayarak ülkemizin büyümesine destek olmayı sürdüreceğiz.

Emeği geçen tüm sanayicilere, çalışanlara ve paydaşlara teşekkürlerimizi sunuyor, bu başarıyı kutluyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalarımızı durmaksızın sürdürerek, büyümeye ve gelişmeye devam edeceğiz.

Related Posts

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Köylünün merası yatırıma açılıyor: Yeni yönetmelikle neler değişecek?

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan köylüler için kritik bir adım atıldı. Mera alanlarının tahsis amacı, enerji ve turizm projeleri için değiştirilebilecek. Yeni yönetmelik, kırsal alanların ticari kullanımı için kapıyı aralıyor.

Gerçek, TÜİK’in verilerinde değil mutfakta!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TÜİK’in 5 Mayıs’ta açıklayacağı enflasyon verileri öncesinde “Açıklanan her düşük oran, halkın maaşından ve sosyal haklarından çalınan zam demektir. Makyajlı verilerle bile gerçeği artık gizleyemiyorlar.” sözleriyle uyardı.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Hedef, ticaret hacmini 5 kat artırmak

Türkiye, Afrika’da yedinci büyük ham petrol üreticisi konumunda olan Gabon’la halen 109 milyon dolar olan ticaret hacmini beş kat artırmayı hedefliyor.

Çiftçinin mirasçıları bankadan parayı alabilmek için ceza ödemek zorunda kalıyor: Mağdur eden destek!

Zaten çok düşük kalan, üstelik de bir yıl sonra ödenen tarım desteklerinin çiftçi, üreticiyi mağdur ettiği gibi mirasçılarını daha da mağdur ettiği ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir