Eşini öldürmüştü istenen ceza belli oldu… 7.65’lik silah detayı

İstanbul’un Fatih ilçesinin Zeyrek Mahallesi’nde 24 Nisan 2022 tarihinde, evinde sırtüstü çıplak halde bulunan Fatma Narman’ın, silahla vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Fatma Narman, kocası Yalçın Narman’ın başka bir kadınla ilişkisi olduğu gerekçesiyle boşanmak istemişti. Fatma Narman’ı çocuklarının gözü önünde öldürdüğü iddiasıyla Yalçın Narman gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Yalçın Narman ve olayda kendisine yardım ettiği iddia edilen kardeşi Bahattin Narman’ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yalçın Narman, tutuksuz sanık Bahattin Narman, ölen Fatma Narman’ın ailesi ve taraf avukatları katıldı. 

7.65’LİK SİLAH DETAYI

Mahkeme başkanı, olayda kullanıldığı iddia edilen silaha ait raporun dosyaya ulaştığını ve raporda, olaya konu 7.65’lik silahın vahim silahlardan olduğunun ve cinayetin bu silahla işlendiğinin belirtildiğini söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS TALEBİ

Savcı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklardan Bahattin Narman’ın cezalandırılmasını gerektirecek suç unsuru oluşmadığını belirterek beraatini talep etti. Sanık Yalçın Narman’ın ise üzerine atılı “Eşe karşı kasten öldürme” suçunu işlediğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapsini ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

“EŞİM ŞİDDET MAĞDURU DEĞİLDİR”

Ölen Fatma Narman’ın babası mütalaaya karşı ifadesinde, “Benim kızım suçsuz, günahsızdı. Ömür boyu cezalandırılmasını istiyorum. Adaletinize güveniyorum.” dedi. Mütalaaya karşı savunması sorulan tutuklu sanık Yalçın Narman, “Savunmamı yapmak için ek süre istiyorum. Eşim benim tarafımdan bir zarara uğrayacağını bilse ailesinden her zaman yardım isteyebilirdi. Eşim şiddet mağduru değildir. Öyle olsa etrafına anlatmaz mıydı?” dedi.

ERTELENDİ

Mahkeme, tarafların mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx