Arkadaşlık Sitesi Kurup Dolandırdılar

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Aydın, İstanbul, Mardin ve Iğdır’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

9 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyonda, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç gelirlerini kripto varlıklar üzerinden aklama” suçlarını örgütlü olarak işlediği belirlenen, aralarında örgüt elebaşı M.G’nin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

ŞANTAJ VE KRİPTO TİCARETİ DE VAR

Şüphelilerin, sahte hesaplarla arkadaşlık siteleri üzerinden iletişim kurarak kişilerin fotoğraflarını ve kişisel verilerini ele geçirdikleri, bu bilgiler doğrultusunda kurmaca dava evrakları hazırladıkları öğrenildi. Mağdurlara bu evrakları göndererek şantaj yaptıkları, uzlaşma, avukatlık ve dava kapama bedeli adı altında ödeme aldıkları belirtildi. Elde edilen gelirlerin yabancı kripto borsaları arasında transfer yapılarak izlerinin kaybettirilmeye çalışıldığı ve böylece paranın meşru yollardan kazanıldığı izlenimi verildiği açıklandı.

Ekiplerin MASAK ile yaptığı koordineli çalışma sonucunda, kripto borsalar üzerinden 9 milyar 411 milyon 527 bin liralık işlem yapıldığı tespit edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx