ABD’nin sınır dışı edilen göçmenleri kabul etmesini istediği ülkeler arasında kimler var?

Görüşmelerin sürdürüldüğü ülkeler arasında Kosova’nın yanı sıra Moldova da dahil olmak üzere Afrika, Asya ve Doğu Avrupa’dan diğer ülkeler de yer alıyor.

ABD’nin sınır dışı edilen göçmenleri kabul etmesini istediği ülkeler arasında Libya, Ruanda, Benin, Esvatini, Moldova, Moğolistan ve Kosova bulunuyor.

WSJ, sürece yakın kaynaklara dayanarak, “ABD yönetimi, bu ülkelerin, belki de finansal anlaşmalar veya siyasi çıkarlar karşılığında, anlaşmaya varacaklarını umuyor” diye yazıyor.

Bu yaklaşımın bir örneği, Şubat ayında Panama ile varılan anlaşmada kullanılıyor. Anlaşma uyarınca ABD, çoğunluğu Ortadoğu’dan olmak üzere 100’den fazla göçmeni taşıyan bir uçağı Orta Amerika ülkesine göndermişti.

Kosova ve listede yer alan diğer ülkelerin ABD yönetiminin önerdiği şartları kabul edip etmeyecekleri henüz belirsizliğini koruyor.

Kosova, daha önce Danimarka ile Gilan’da bu ülkeden nakledilecek tutuklular için hücre kiralanması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Öte yandan Kosova Parlamentosu, 23 Mayıs 2024 tarihinde Danimarka ile Gilan Cezaevi’nde Danimarka’ya ait cezaların infazı amacıyla 300 hücrenin kiralanmasına ilişkin anlaşmayı onayladı. Bu anlaşmanın amacı Danimarka’nın ceza infaz sistemindeki aşırı kalabalık sorununu çözmesine yardımcı olmaktır .

Anlaşmaya göre Danimarka, Kosova’ya 10 yıllık bir süre boyunca yaklaşık 210 milyon avro ödeyecek.

Bu fonlar Kosova’nın ıslah kurumlarının iyileştirilmesi ve yenilenebilir enerji projeleri için kullanılacak.

Kosova’ya nakledilecek tutuklular, Danimarka’da hüküm giymiş yabancı uyruklu kişiler olup, cezalarını tamamladıktan sonra ülkelerine sınır dışı edilmeleri bekleniyor.

Danimarka, Gilan Hapishanesi’nin Danimarka standartlarına uygun şekilde yenilenmesi ve modernizasyonundan sorumlu olacak ve kurumu, Danimarka uygulamalarına göre eğitilmiş yerel personelin yardımıyla bir Danimarka müdürü yönetecek. Ancak sadece Danimarka değil, Belçika devleti de Kosova’yı yurtdışındaki cezaevi kapasitelerinin genişletilmesi için potansiyel bir seçenek olarak değerlendiriyor.

Bu, Belçika’da ceza çeken yabancı uyrukluların barındırılması için cezaevi tesislerinin kiralanması veya inşa edilmesi anlamına geliyor.

Belçika Adalet Bakanı Annelies Verlinden, görüşmelerin sürdüğünü ve Kosova’nın seçenekler arasında olabileceğini, ancak diğer ülkelerin de değerlendirildiğini doğruladı.

Related Posts

Milas’ta orman yangını başladı

Muğla’nın Milas ilçesi yakınlarında başlayan makilik yangını orman ve zeytinlik alana sıçradı.

Meclis komisyonunda açıklandı: İşte 4-5 yerden ‘huzur hakkı’ alan bürokratlar

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndaki bazı daire başkanları ve bakan yardımcılarının 4-5 yerden huzur hakkı adı altında ücretler aldıklarını söyledi.

Çin, Tayvan BM üyeliğine karşı çıktı: ‘Topraklarımızın ayrılmaz bir parçası’

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Tayvan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası kuruluşlara katılım hakkı olmadığını öne sürdü. Ning, Tayvan’ın bunun için “hiçbir dayanağı, gerekçesi ya da hakkı” bulunmadığını kaydetti.

İki ülke nükleer santralini acil olarak kapattı!

Fransa ve İsviçre ülkedeki aşırı sıcaklıklar nedeniyle bazı nükleer santrallerinin faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

AKP’li vekiller MHP’li başkanvekilini çıldırttı: Nereye gidiyorsunuz arkadaş, ayıp ya!

Meclis Başkanvekili Celal Adan, ‘İklim Kanunu’ teklifi görüşmeleri esnasında muhalefetin ‘karar yeter sayısı’ istemesine rağmen AKP’li vekillerin salondan ayrılmasına tepki gösterdi. AKP sıralarına dönen Adan, “Ya nereye gidiyorsunuz arkadaş, gitmeyin. Ayıp ya!” diyerek tepkisini dile getirdi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cezası için yeni başvuru

Diyarbakır Barosu, 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın davasında cesedi dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar’a verilen cezanın az olduğu gerekçesiyle temyiz başvurusunda bulundu.