Uluslararası kuruluş Türkiye’nin kredi notunu açıkladı! İmamoğlu vurgusu dikkat çekti

Standard and Poor’s, Türkiye’nin Kredi Notunu “BB-/B” Olarak Korudu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P) Türkiye için not değerlendirmesini yayımladı ve Türkiye’nin kredi notunu “BB-/B“, görünümünü ise “durağan” olarak korudu. Piyasalar herhangi bir değişiklik beklemiyordu.

S&P’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

  • “Ekonomi ekibinin, 17 Nisan’daki repo faizi artışında görüldüğü gibi, önümüzdeki 24 ay boyunca döviz kuru istikrarı, enflasyonu düşürmek, döviz rezervlerini sabitlemek ve ekonomiyi dengeleyecek politikalar izleyerek baskılara yanıt vermeye çalışacağını umuyoruz.”
  • “Küresel ölçekli notun durağan görünümü, ikiz açıkların daralması ancak büyümenin yavaşlaması nedeniyle Türkiye ekonomisine yönelik dengeli riskleri yansıtmakta.”
  • “Türkiye’nin finansal istikrarı veya daha geniş anlamda kamu maliyesi üzerindeki baskıların, potansiyel olarak döviz kurunun hız kesmeden değer kaybetmesi, anti-enflasyonist politikaların tersine çevrilmesi ve net döviz rezervlerindeki düşüşlerle bağlantılı olarak yoğunlaşması halinde notu düşürebiliriz.”

“TUTUKLAMALAR İLE 24,4 MİLYAR DOLARLIK DÜŞÜŞ YAŞANDI”

“Muhalefet liderlerinin 23 Mart’ta hapse atılması kurumsal döviz talebine, döviz kurunda oynaklığa ve kullanılabilir döviz rezervlerinde son bir ayda tahmini 24,4 milyar dolarlık bir düşüşe yol açtı.”

“Enflasyon oranının tek haneli rakamlara yaklaştırılması ve Türk lirasına ve daha geniş anlamda yerel sermaye piyasalarına olan uzun vadeli güvenin yeniden tesis edilmesi konusunda daha fazla ilerleme kaydedilmesi halinde notlarını yükseltebileceklerini belirttiler.”

Related Posts

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

ABD’de enflasyon beklentisi 44 yılın zirvesine çıktı!

Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırlanan tüketici güven endeksinin nisan ayına ilişkin nihai verileri açıklandı.

Fırsatçıya geçit yok ev sahibi de sorumlu

İstanbul’da yaşanan deprem nedeniyle sağlam zemin ya da yeni binalar ile çevre illerde yaşanan kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar anlık olarak takip ediliyor; 100 bin lira ceza 250 bin liraya çıkarılırken, ayrıca daha önce ceza verilmeyen ‘sahibinden’ ilanlar da sisteme dahil edildi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Avrupa hisseleri, Çin-ABD ticaret gerginliğinin hafiflemesiyle yükseldi

ABD ile tarife restleşmesi içindeki Çin’in bazı yarı iletken kategorilerindeki ithal ürünlere getirdiği ek yüzde 125 vergiyi kaldırdığı öne sürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir